Attraktioner i Aalborg

  • Aalborg Forsvars- & Garnisionsmuseum

    Aalborg Forsvars- & Garnisionsmuseum har til huse i en 8000 kvm stor hangar, som tyskerne opførte under 2. Verdenskrig i 1940. I Aalborg Forsvars- & Garnisionsmuseum findes udstillinger om alle grene af det danske totalforsvar og den udvikling, det har gennemgået. Hæren, Hjemmeværnet, Politiet, Flyvevåbnet og Redningsberedskabet er alle repræsenteret i Aalborg Forsvars- & Garnisionsmuseum, og der er mulighed for se og prøve alt fra kampvogne til jagerfly og bunkerperiskoper samt se uniformer og våben mv.
  • Aalborg Historiske Museum

    Aalborg Historiske Museum rummer en historisk udstilling, der fortæller købstadens og egnens historie fra de sidste 1000 år. En af Aalborg Historiske Museums mest bemærkelsesværdige seværdigheder er Aalborgstuen fra 1602, der er landets bedst bevarede borgerlige interiør fra renæssancen. Aalborg Historiske Museum byder på forskellige faste udstillinger, bl.a. en stor samling af lokalt fremstillet sølvtøj og glas. Året igennem er der forskellige skiftende særudstillinger, fortrinsvis med genstande fra museets egne magasiner.
  • Aalborg Kloster

    Aalborg Kloster eller Helligåndsklosteret, som det hedder i folkemunde, kan dateres tilbage til 1431, hvor den velhavende Maren Hemmings skænkede grunden, så der kunne oprettes et helligåndshus, hvor fattige og syge kunne få hjælp. Aalborg Klosters nuværende bygninger er fra 1434, men er renoveret og ombygget adskillige gange siden med respekt for husets "ånd", så Aalborg Kloster i dag er et af Danmarks bedst bevarede med bl.a. udsøgte kalkmalerier fra omkring år 1500 i kapitelsalen. Aalborg Kloster har ud over munke og nonner rummet så forskellige ting som katedralskole, hospital, latinskole samt modstandsgruppen Churchill-klubben, der huserede fra klosterets gemakker under 2. Verdenskrig. I dag benyttes klosteret bl.a. til ældreboliger, rundvisninger og arrangementer.
  • Aalborg Rådhus

    Aalborg Rådhus er fra 1762 og bygget i senbarok/rokoko-stil. Aalborg Rådhus beskrives af aalborgensere som "det gamle rådhus", da den kommunale administration flyttede ud i 1912, men Aalborg Rådhus blev stadig benyttet til byrådsmøder frem til 1970. I dag fungerer Aalborg Rådhus kun til repræsentative formål samt til borgerlige vielser. Indskrevet over indgangsdøren til Aalborg Rådhus findes Frederik V's valgsprog "Prudentia et Constantia" - "Klogskab og Fasthed".
  • Aalborg Zoo

    Aalborg Zoologiske have er et besøg værd. Her kan du komme tæt på mere end 1300 forskellige dyr fordelt på 138 forskellige dyrearter. Aalborg Zoo er løbende moderniseret, så det i dag er en park af meget høj standard, hvor dyrenes velbefindende er i topklasse. Seneste nyt i Aalborg Zoo er den afrikanske landsby, som er et lille udsnit af den afrikanske savanne med de dyr, der lever der. Ud over alle de eksotiske dyr, huser Aalborg Zoo også klappe-geder, restaurant, isboder og interaktiv legeplads, hvor børnene kan konkurrere med dyr i længdespring, hurtigløb og højdespring.
  • Aalborghus Slot

    Aalborghus Slot er opført 1539-1555 af Christian III. Slottet fungerede som bolig for kongens lensmand og oplagsplads for de naturalieydelser, kongen modtog fra hele Nordjylland. Om dagen har fodgængere adgang til slotsgården og parken. 1. maj-31. oktober er der mulighed for at se fangehullet mandag-fredag kl. 8-15 og de underjordiske gange alle dage kl. 8-21.
  • Aalborgtårnet

    Aalborgs højeste tårn ses med sine 105 meter i Aalborgs bybillede. Selve tårnet er 55 meter højt, men dets placering på en bakketop, gør det 50 meter højere. Aalborgtårnet ligger smukt i Mølleparken og på toppen mødes du af en fantastisk udsigt over Nordjylland. Der sælges mad og drikke fra bistroen i Aalborg Tårnet.
  • Budolfi Kirke

    Budolfi Kirke er opkaldt efter den engelske helgen St. Botholphus, hvis helgendag er den 17. juni. De ældste dele af Budolfi Kirke kan dateres tilbage til år ca. 1100, men resten af Budolfi Kirke er hovedsagelig bygget omkring år 1400 i gotisk stil som senere er til- og ombygget. Budolfi Kirke har siden 1554 været Aalborg Stifts Domkirke. I kirken er der plads til ca. 650 kirkegængere.
  • Cimbrertyren

    Cimbrertyren er en skulptur, der blev skabt i 1937 af billedhugger Anders J. Bundgaard, der også står bag Gefionspringvandet i København. Cimbrertyren blev skænket af De Danske Spritfabrikker og er placeret, hvor fabrikkerne lå ind til 1931. Cimbrertyren er et symbol for Cimbrernes udlængsel, kraft og livsmod, og i soklen er der indhugget et hyldestdigt til Cimbrerne skrevet af Johannes V. Jensen. Cimbrertyren er hvert eneste år skueplads for en gang kattens leg med musen, når militærpolitiet prøver at forhindre soldater, der netop har udstået værnepligten, i at klatre hen over ryggen på tyren, som traditionen foreskriver. Da AaB deltog i Champions League i fodbold i 2008, blev Cimbrertyren malet i AaB's rødhvide striber og udstyret med en fodbold ved højre forben.
  • Gråbrødrekloster Museet

    Gråbrødrekloster Museet er et underjordisk museum, der ligger under en af Aalborgs travleste forretningsgader. Gråbrødrekloster er en velbevarede ruiner fra af det gamle middelalderkloster. Udstillingen rummer modeller, fund og plancher om udgravningerne og om klosterlivet i middelalderens Aalborg.
  • Jens Bangs Stenhus

    Jens Bangs Stenhus et et storslået renæssancehus opført 1624 af storkøbmand Jens Bang. Med sine fem etager var huset storslået i datidens bybillede. Huset har i mere end 300 år været hjemsted for Aalborgs ældste apotek, Svane Apoteket. I kælderen under Jens Bangs Stenhus ligger Duus Vinkjælder, hvor Christian IV's laug holder til.
  • Jomfru Ane Gade

    Jomfru Ane Gade er Aalborgs største attraktion. Det er billig mad, øl og drinks samlet på et sted. Jomfru Ane Gade er kendt vidt og bredt for sit natteliv - med god grund. Om natten er Jomfru Ane Gade med de mange pubber, barer og diskoteker stedet, hvor Aalborg fester til den lyse morgen, specielt i weekenden. Om eftermiddagen er Jomfru Ane Gade, med sine mange restauranter og caféer, et hyggeligt sted at spise. Om sommeren er der desuden udendørs servering, hvilket giver en utrolig hyggelig atmosfære. (se i øvrigt kategorierne restauranter, caféer, barer, natklubber og diskoteker).
  • Jørgen Olufsens Gård

    Jørgen Olufsens Gård er bygget i 1616 af Aalborgs daværende borgmester Jørgen Olufsen. Jørgen Olufsens Gård er et kombineret stenhus og bindingsværkshus med store kælderporte, der blev benyttet, når skibene i sin tid lagde til lige ved huset. Jørgen Olufsens Gård er et pakhus i tre stokværk og rigt udsmykket med relieffer og skulpturer, der nok kan besæftige de historie- og arkitekturinteresserede i en rum tid. Bl.a. findes en figur af rødfyrretræ, der forestiller en kvinde - måske blomstergudinden Flora - der har overlevet siden gården blev bygget. Teorien bag figurens overlevelse er, at bier har benyttet figuren som bistade og derved imprægneret den med bivoks. Jørgen Olufsens Gård har angiveligt inspireret Jørgen Olufsens halvbror Jens Bang, da denne byggede sit stenhus i 1624.
  • Kunsten

    Kunsten eller "Kunsten Museum of Modern Art" er det fulde navn for det, der tidligere hed Nordjyllands Kunstmuseum. Kunsten fik sit nye navn i 2008. Kunsten viser store udstillinger med moderne dansk og international kunst. Kunstens forskellige udstillinger udskiftes løbende. Der er desuden en museumscafé med udsigt til skulpturparken, der omgiver museet. Selve bygningen er et kunstværk i sig selv, der blev opført i årene 1968-1972 efter tegninger af Elissa og Alvar Aalto og Jean-Jacques Baruël. I Kunstens tilknyttede butik er det muligt at købe postkort og plakater med mange af kunstværkerne. Der opkræves en mindre entré for at se udstillingerne.
  • Limfjordsbanen

    Veterantoget kører ad limfjordsbanen på den 18 km lange godsbane fra Aalborg Banegård til Aalborg Østhavn. Toget køres enten af et damplokomotiv eller et ældre diesellokomotiv. Vognene er teaktræs-vogne med åbne endeperroner. Om sommeren kører veterantoget hver søndag, og op til jul afgår der juletog på specielle afgange. Limfjordsbanen er din mulighed for at køre med veterantog i Aalborg. Limfjordsbanen drives af frivillige, som holder til i den gamle privatbane remise.
  • Lindholm Høje Museum

    Lindholm Høje er en grav- og boplads fra den yngre jernalder og vikingetid. På Lindholm Høje er der flere hundrede stensætninger. Nord for gravpladsen lå en tilhørende landsby, hvor der er fundet huse, hegn, brønde og kogegruber. I Lindholm Høje museum er de arkæologiske fund udstillet og viser, hvorledes menneskene på Lindholm levede og boede. Der er desuden en cafe på Lindholm Høje museum. Hvert år afholdes et vikingespil, hvor der er mulighed for at opleve stemningen fra vikingetiden.
  • Nordkraft

    Nordkraft er et dynamisk hus, hvor kultur og idræt mødes og sikrer hele regionens borgere oplevelser og attraktioner. I bygninger, der tidligere husede Aalborgs gamle kraftværk, byder Aalborg Kommune velkommen til adskillige virksomheder, der tilbyder forskellige kulinariske og kulturelle oplevelser. I Nordkraft finder du bl.a. Skråen med sine musikalske arrangementer, Biffen med de smalle film, lækker italiensk mad på Restaurant Azzurra og meget, meget mere. Nordkraft er sammen med Musikkens Hus og Utzon-Centret en del af Aalborg Kommunes satsning på at forny og forskønne Aalborgs havnefront.
  • Salling Rooftop

    På toppen af Salling i kan du besøge det unikke Salling ROOFTOP med den bedste udsigt over byen. Du finder både restaurant og caféområde med lækre serveringer samt en tribune og sceneområde, hvor der i løbet af året bliver afholdt spændende events og koncerter. Kig også forbi til en kølig cocktail i skønne omgivelser.
  • Springeren

    Springeren er et maritimt oplevelsescenter, og det har en udstilling, der rummer modeller af skibe og forskellige ting fra dansk søfart. Springeren udstiller bl.a. en ubåd og andre mindre skibe. Der er desuden en udstilling om Aalborg som værftsby og havneby.
  • Sundbysamlingerne

    Sundbysamlingerne er etableret i Bryggergården - Nørresundbys ældste beboelseshus opført i 1791. Huset blev i 1973 indrettet til museum for købstaden Nørresundby. Stuerne rummer historisk interiør fra det 19. århundrede, en samling fotografier og malerier med lokale motiver, en mindestue for Den Kommunale Forvaltning med portrætter af herredsfogeder, borgmestre og byråd, en permanent tekstilsamling og en samling af model- og flaskeskibe. Sundbysamlingerne viser desuden forskellige skiftende udstillinger.
  • Urania Observatoriet

    Urania Observatoriet rummer Danmarks største offentligt tilgængelige linsekikkert og giver dig mulighed for at opleve nogle af himmellegemerne på nært hold igennem linsekikkerten.
  • Utzon Center

    Utzon Center er et udstillings- og videnscenter på Aalborgs Havnefront. Utzon Center ønsker at formidle kunst, design og arkitektur til alle interesserede og lægger stor vægt på ikke kun at være et center for eliten. I Utzon Center afholdes skiftende udstillinger, og der kan ses eksempler på Jørn Utzons arbejde gennem skitser, billeder m.m. I Utzon Center findes et arkitektur-bibliotek og Utzon Arkivet, der rummer omkring 12000 Utzon-tegninger. Ligesom der findes en Utzon Center Butik, der sælger bøger, plakater og postkort samt designklassikere inden for brugskunst. Utzon Center rummer også Utzon Cafe & Restaurant, der byder på gourmetmad i afslappede omgivelser. Utzon Center huser en særlig hyldest til Jørn Utzons far, Aage Utzon ved at præsentere hans arbejde som skibsingeniør ved Aalborg Skibsværft gennem en Spidsgatterbåd og en Aalborg Jolle.
  • Vester Mariendal Mølle

    Vester Mariendal Mølle er et af Aalborgs mest kendte pejlemærker. "Drej til venstre/højre ved møllen," er en vending, der ofte høres, når Aalborgs indbyggere skal vise vej til et eller andet. Vester Mariendal Mølle blev bygget på Skovbakken i 1757-60, men blev flyttet til sin nuværende placering i 1893. Møllen er normalvis ikke i brug, men der kan arrangeres rundvisning - og der holdes jævnligt mølledag, hvor Vester Mariendal Mølle holder åbent hus.
  • Øster Sundby Mølle

    Øster Sundby Mølle er en kornmølle, der blev flyttet fra Ravnstrup til Øster Sundby i 1910, da den gamle Øster Sundby Mølle brændte. Øster Sundby Mølle er bygget som en hollandsk vindmølle med jordomgang, ottekantet overmølle i træ og løgformet hat. Møllens vinger er monteret med jalousier. Øster Sundby Mølle var i drift ind til 1967, men er stadig funktionsdygtig og kan bl.a. besøges på Dansk Mølledag samt ved private arrangementer. I Møllen har mekanisk nostalgi-udstilling, som sammen med Møllen kan beses mandage mellem 10 og 14 eller efter aftale.

Så skyldes det sandsynligvis at stedet ikke er oprettet på aalborg-portalen.dk endnu. Tilføj stedet nemt og hurtigt.

Tilføj »